… waarom je mentor zou moeten worden.

 

Als je op Google zoekt naar: ‘Benefits of mentoring’ of ‘why do you need to become a mentor!’, dan vind je heel veel redenen om mentor te worden van een kind dat jou nodig heeft.
Vandaag in deze blog een combinatie van deze artikelen én quotes van onze eigen mentoren over waarom jij mentor zou moeten worden.

1. Persoonlijke ontwikkeling
“Je leert meer over jezelf door mentor te zijn”. Een veelgehoorde uitspraak tijdens onze mentorbijeenkomsten. Niet alleen het kind, maar ook jij leert jezelf beter kennen. Ieder mens heeft talenten en vaardigheden.
Als mentor bij B for You ondersteun je kinderen in hun talentontwikkeling. Echter als mentor ontdek je ook veel over jezelf. Onze jarenlange ervaring heeft ons geleerd dat je als mentor jezelf verder ontwikkelt op gebieden als emotionele intelligentie, communicatie, social media en leiderschap.

2. Bruggen bouwen
Generaties verschillen van elkaar, en ook de leefomstandigheden van mentor en mentee zijn niet altijd hetzelfde. Tijdens het mentorprogramma, leer je veel over elkaars leefwereld en zullen jullie heel wat eyeopeners tegenkomen.

3. Sociaal betrokken
“Het is gewoon fijn om iets voor iemand terug te kunnen doen.” “Ik heb zelf veel gehad aan de mensen om mij heen vroeger, dat gun ik elk kind”. Dit zijn enkele van de antwoorden die wij van onze mentoren hebben gekregen op de vraag waarom zij mentor zijn geworden.

4. Je maakt toekomstige leiders
Als je in documentatie zoekt naar het waarom van het mentorschap, dan is elk artikel het hiérover eens: je maakt toekomstige leiders. Doordat je het sociaal netwerk van je mentee vergroot, rolmodel bent en je mentee vaardigheden, levenslessen en meer meegeeft, worden zij krachtiger en zelfverzekerder.

5. Had ik maar zelf een mentor gehad
Een van de meest voorkomende redenen van onze mentoren om mentor te worden, is dat zij zelf vroeger een mentor gehad zouden willen hebben. Veel van onze mentoren zagen zichzelf niet als rolmodel, maar hadden dat heel graag in hun eigen leven willen hebben.

Heb jij er weleens aan gedacht om een mentor te worden?
De redenen van onze mentoren om mentor te worden zijn uiteenlopend. Eén ding hebben ze wel gemeen: ze hebben de stap gezet en actie ondernomen! En jij?

Wil je meer weten over het mentorschap?
Meld je aan via ons aanmeldformulier en dan nodigen wij jou uit om kennis te maken met Stichting B for You.

(Tip: deel dit bericht met mensen waarvan jij denkt dat ze een heel leuke mentor kunnen zijn.)