Nieuw tijdelijk mentorprogramma

Stichting B for You heeft sinds kort een nieuw programma: Online-maatje. We hebben dit programma, dat een tijdelijk karakter heeft, opgezet omdat nogal wat kinderen tussen wal en schip dreigen te raken als gevolg van de coronabeperkingen.

Bijblijven in coronatijd

Kinderen die extra onderwijsachterstand oplopen door de voortdurende lockdown kunnen baat hebben bij dit programma. Een online-maatje ondersteunt hen o.a. bij:

• ritme om huiswerk te doen;
  • creëren van of meedenken over een goede huiswerkomgeving;
  • uitleg over huiswerkonderdelen;
  • oefenen van lees-, taal- en rekenvaardigheid;
  • sociaal contact, emotionele ondersteuning en empowerment;
  • ontspanning en vrije tijd.

Het programma

Online-maatje is bedoeld voor kinderen tussen de 6 en 16 jaar uit Rotterdam. De school of de ouders kunnen kinderen die nu een extra steuntje in de rug nodig hebben, bij ons aanmelden.
Het programma duurt per kind 12 weken. Een online-maatje begeleidt het kind 2x per week 45 minuten via videobellen. Deelname is kosteloos.

Geïnteresseerd?

Wil je in de komende tijd gedurende 12 weken een kind begeleiden of ken je een kind dat hulp kan gebruiken? Aanmelding van zowel kinderen als mentoren kan via het aanmeldformulier.

Dit mentorprogramma is een van de vijf mentorprogramma’s van Stichting B for You.

Voor meer informatie over de stichting: kijk ook eens op onze facebookpagina.