Meld je aan als mentor!

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste en betrokken mentoren die willen meehelpen om kansen te creëren voor kinderen in de leeftijd van 11 t/m 14 jaar. Voel je je geroepen en wil je het verschil maken? Meld je dan nu aan!

Wat je moet weten over School’s cool

Het mentorprogramma School’s cool helpt leerlingen een goede start te maken in het voortgezet onderwijs. Het programma wordt ingezet voor leerlingen uit groep 7/8 van het basisonderwijs of de eerste en tweede klas van het voortgezet onderwijs. Mentoren geven op vrijwillige basis extra steun aan deze scholieren. B for You voert dit mentorprogramma uit in Rotterdam en Schiedam.

Mentoren voor leerlingen

Als thuismentor speel je een belangrijke rol bij de ontwikkeling van een kind dat zich voorbereidt op het voortgezet onderwijs. Je gaat elke week een uurtje langs bij een leerling en helpt hem of haar met schoolzaken, zoals huiswerk plannen en woordjes leren. Je verplaatst je in de leefwereld van een kind en geeft positieve aandacht. Je betrekt ook de ouders bij de school. Je hebt in elk geval bij de start van de match contact met de school. En als de ouders dat willen, overleg je met school en ga je zo nodig mee naar een ouderavond.
Op jouw beurt krijg jij de kans om ook buiten je eigen wereld te stappen en meer te leren! Zo stimuleer je elkaar en bouw je een sterke band op!

Leerlingen

Hoe overleef ik de eerste jaren op het voortgezet onderwijs? Heb jij je dat ook weleens afgevraagd nu je op het punt staat naar het voortgezet onderwijs te gaan? Dan is School’s cool echt iets voor jou.

Ouders

Een thuismentor van School’s cool helpt uw zoon/dochter met allerlei schoolzaken. De thuismentor doet dit vrijwillig. Hij/zij komt bij uw kind thuis en heeft zo ook altijd contact met u. U houdt de verantwoordelijkheid voor uw kind. Als u dat wilt, kan de thuismentor u ook steunen in het contact met school. De mentor vraagt altijd eerst uw toestemming voor overleg met school. Goede resultaten zijn belangrijk, maar het allerbelangrijkste is dat uw kind goed in zijn of haar vel zit. Dat heeft al een grote invloed op de resultaten.

Verwijzers

Ben je werkzaam als schoolmaatschappelijk werker, gezinscoach of leerkracht, dan heb je regelmatig contact met kinderen die meer begeleiding nodig hebben in de overgang van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs. Als professional weet jij wat goed zou kunnen werken voor een kind om zich te kunnen ontplooien. Help mee door een kind aan te melden voor ons mentorprogramma School’s cool. Wij gaan een stapje verder dan huiswerkbegeleiding, wij richten ons op het welbevinden van de leerling!

Meld je nu aan als mentor

School’s cool is altijd op zoek naar gedreven thuismentoren die kinderen weten te motiveren en kansen creëren!

 

bfk-footer-logo                                 bfg-footer-logo .      

 

Wij willen dat kinderen ontdekken waar ze goed in zijn, hun plekje vinden in de maatschappij en plezier hebben in het leren van nieuwe dingen. Daarom zien wij het als ons ideaal, en morele en sociale plicht, om hieraan een steentje bij te dragen. Kinderen zijn onze toekomstige uitvinders, trendsetters, en deskundigen. Dat is toch iets waar jij je ook voor wilt inzetten!