Voor Mentees 

Hoe overleef ik de eerste jaren op het voortgezet onderwijs? Heb jij je dat ook weleens afgevraagd nu je op het punt staat naar het voortgezet onderwijs te gaan? Dan is School’s cool echt iets voor jou.

Als je naar school gaat, kan het fijn zijn om iemand te hebben die je op weg helpt, zodat je goede cijfers haalt. Jouw School’s cool mentor komt elke week, speciaal voor jou, één tot anderhalf uur bij jou thuis. Jullie oefenen dan met zelfstandig werken en huiswerk plannen. Als je iets niet snapt krijg je uitleg of tips om zelf het antwoord te vinden. Je kunt je mentor altijd om raad vragen. Ook als je bijvoorbeeld ruzie hebt op school of je niet op je gemak voelt. Soms valt er ook best wat te lachen of gaan jullie een keer op stap. Je mentor kan met jou zoeken naar een leuke hobby of sport, want ook dat is belangrijk voor je schoolresultaten.

Lijkt het je fijn om samen met een mentor te ontdekken dat school eigenlijk best leuk is? Vraag dan aan een van je ouders/verzorgers om je (via de school) aan te melden.

Leerling: “Mijn ouders hebben niet de middelbare school in Nederland gedaan. Zij weten niet zo goed hoe de middelbare scholen hier zijn en kunnen mij daarom soms minder goed helpen. Mijn mentor vertelt hoe het bij haar in de brugklas was en geeft mij tips hoe ik mijn huiswerk kan maken. Door haar vind ik het leuk op school en gaat het huiswerk maken goed!”

 

 

bfk-footer-logo                                 bfg-footer-logo .      

 

Wij willen dat kinderen ontdekken waar ze goed in zijn, hun plekje vinden in de maatschappij en plezier hebben in het leren van nieuwe dingen. Daarom zien wij het als ons ideaal, en morele en sociale plicht, om hieraan een steentje bij te dragen. Kinderen zijn onze toekomstige uitvinders, trendsetters, en deskundigen. Dat is toch iets waar jij je ook voor wilt inzetten!