School’s cool Rotterdam

 

Al een aantal jaren biedt B for You dit mentorprogramma aan onder de naam School’s cool Schiedam. Het programma is niet van B for You zelf, maar is een landelijk concept dat onder licentie wordt uitgevoerd.

Nu ook in Rotterdam …

Sinds dit jaar realiseren we dit programma ook in Rotterdam, met een uitstapje naar Bleiswijk.
In Rotterdam is het, evenals in Schiedam, bedoeld voor kinderen die bij de overstap van basisschool naar voortgezet onderwijs extra steun kunnen gebruiken. De thuismentor kan helpen met uitleg over de manier van huiswerk maken, de mentee ondersteunen met sociale vaardigheden en contactpersoon voor de school zijn.

… en in Bleiswijk

Met het Melanchthon College vestiging Bleiswijk werken we met een iets oudere doelgroep: leerlingen die de overgang van havo-3 naar havo-4 maken en daar steun bij kunnen gebruiken.

School’s-cooltrajecten duren gemiddeld anderhalf jaar, de mentor komt wekelijks (online) bij de mentee thuis, behalve tijdens de schoolvakanties.

Met Benefits for Kids, Benefits for Girls, Mentoren010, School’s cool en Online-maatje verwachten we veel kinderen een passende mentor aan te kunnen bieden, verspreid over een groot gebied.