Mentees 

Waar ben je goed in? Heb je misschien hulp nodig met de Nederlandse taal of met het vinden van de juiste school? Mentoren010 helpt je graag op weg.

Wat moet je weten als mentee?

Mentoren010 is een programma voor kinderen tussen de 6 en 16 jaar oud en met een verblijfsstatus. Nu kunnen we wel gaan vertellen hoe leuk het is om een mentor te hebben die je gaat motiveren om je talenten te ontdekken …… Maar we laten veel liever andere mentees aan het woord!

Mentorkoppel Dima en Kajin

Mentor Dima had al heel snel een klik met Kajin en heeft er alles aan gedaan om haar te inspireren. Kajin komt uit Syrië en was in het begin teruggetrokken en had weinig zelfvertrouwen. Zij schaamde zich voor haar beperkte kennis van de Nederlandse taal en durfde niet snel contact te maken met anderen. Met behulp van Dima heeft zij dit weten te veranderen.

De aanpak van Dima heeft gewerkt. Kajin heeft een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt: Zij heeft bijvoorbeeld een presentatie verzorgd voor de directeuren van het Albeda College en is als lid van een comité van nieuwkomers gesprekspartner van burgemeester Aboutaleb.
Kajin kijkt nu met heel andere ogen naar haar leven en is haar mentor enorm dankbaar dat zij nu de kans heeft om in Nederland een toekomst op te bouwen.

We hebben Kajin gevraagd of zij zelf mentor zou willen worden ……

Mentorkoppel Kajin en Malak

…… en dit was haar antwoord:

Kajin is heel trots op haar mentee Malak, die ook uit Syrië komt. Zij vindt dat Malak het heel goed doet op school en wil haar zoveel mogelijk helpen om haar talenten ten volle te benutten. Malak houdt van tekenen, zelf verhalen schrijven en wil later, als ze groot is, zwemlerares worden.

 

Beide verhalen illustreren de kracht van een mentor. Hoe mooi is het dat een mentee zoveel uit het mentortraject haalt dat zij dit zelf een kind wil bieden?
Heb je hulp nodig met de Nederlandse taal en lijkt het je leuk om dit samen met een mentor te verbeteren? Of uitstapjes te maken en samen te ontdekken waar jouw talenten liggen?

Meld je dan nu aan!

 

bfk-footer-logo           bfg-footer-logo           

 

Wij willen dat kinderen ontdekken waar ze goed in zijn, hun plekje vinden in de maatschappij en plezier hebben in het leren van nieuwe dingen. Daarom zien wij het als ons ideaal, en morele en sociale plicht, om hieraan een steentje bij te dragen. Kinderen zijn onze toekomstige uitvinders, trendsetters, en deskundigen. Dat is toch iets waar jij je ook voor wilt inzetten!